FilmiFen » Ужаси » Mimic / Мимикрия (1997)

Mimic / Мимикрия (1997)

Гледай онлайн - Mimic / Мимикрия (1997)

Mimic  / Мимикрия  (1997)
SD 360
Жанр: Ужаси
Година: 1997
Държава: САЩ
Режисьор: Гилермо дел Торо
В ролите: Джош Бролин, Джереми Нортам, Ф.Мъри Ейбрахам, Джанкарло Джанини, Джош Ф. Мъри, Джереми Нортъм, Мира Сорвино, Александър Гудуин, Чарлз Дътън, Стюърт Корнфелд, Гилермо дел Торо, Дъг Джоунс и др.
Времетраене: 105 минути
Български дублаж: Не
Тагове: Mimic, Мимикрия, 1997
Нова и изключително коварна епидемия започва да мори децата в Манхатън. Тя се разпространява с голяма бързина и заплашва живота на хиляди хора. Питър Ман установява, че хлебарките са носители на заразния смъртоносен вирус, но не може да се справи с това толкова разпространено насекомо. Затова той се обръща към ентомоложката д-р Сюзън Тейлър за помощ.

Сюзън успява по генетичен път да произведе нов вид хищно насекомо, което трябва да унищожи зловредните хлебарки, а след това да умре. Новаторският подход към проблема се оказва много успешен и епидемията е овладяна , а заразените деца започват бавно да се възстановяват. Но планът се оказва не толкова съвършен... Три години по-късно по странен начин започват да изчезват хора, намерени са деформирани тела на умрели. Появяват се слухове за някакви гигантски насекоми, които имитират човека, и които нападат хора.Със случая се заема полицията, а Питър и Сюзън са привлечени в разследването на новата ситуация.

Фантастичният сюжет на филма е съвсем в духа на модерните утопии. Той илюстрира тезата, че човешкото съзнание "произвежда" само зло и носи страдания и смърт на човечеството, вместо да твори прогреса и да прави живота на хората щастлив и прекрасен. Авторите на "Мимикрия" са избрали свой вариант на темата, който им позволява да покажат колко опасни могат да бъдат опитите за генетично клониране на организми. Това послание звучи особено злободневно, но дали не прекалено консервативно и ретроградно?

Авторите със сигурност са убедени в правотата на своята теза , защото трупат един след друг от зловещ по-зловещ аргумент, които трябва да ни убеди в злото, което носи стремежът към познание. Иначе филмът разчита на изпитаните похвати на повествование, което се опира върху наслагването на епизоди с ужасии и необясними случки. При това авторите не щадят особено нервната система на по-чуствителните зрители, но това също е елемент на стилистиката. В последна сметка "Мимикрия" може би ще провокира размисъл за правилната посока на прогреса, но авторите не дават кой знае колко простор за интерпретации...

Онлайн филми Ужаси. Mimic / Мимикрия (1997)

STZ VOE Трейлър
5
2
-3
4 907