FilmiFen » Български » Сватбите на Йоан Асен (1975) 1 Част

Сватбите на Йоан Асен (1975) 1 Част

Гледай онлайн - Сватбите на Йоан Асен (1975) 1 Част

Сватбите на Йоан Асен (1975) 1 Част
SD 240
Година: 1975
Държава: България
Режисьор: Вили Цанков, Сценарий: Евгени Константинов
В ролите: АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ Йоан Асен, КОСТА ЦОНЕВ Александър/Йоан Асен, ИВАН КОНДОВ патриарх Йоаким, НЕВЕНА КОКАНОВА Мария, СТЕФАН ДАНАИЛОВ Бургундеца, ЦВЕТАНА МАНЕВА Ана, АНЕТА СОТИРОВА Белослава, АДРИАНА ПАЛЮШЕВА Целгуба, АНТОН ГОРЧЕВ Теодор Комнин, ВИОЛЕТА ГИНДЕВА Ирина, ГЕОРГИ ЧЕРКЕЛОВ Ватаци, БРУНО ОЯ княз Юрий, БОГОМИЛ СИМЕОНОВ крал Андрей, ИВАНКА ДИМИТРОВА игуменката, СТЕФАН ИЛИЕВ, СТЕФАН ПЕЙЧЕВ, ГЕОРГИ СТОЯНОВ, ИВАН АНДОНОВ, КЛИМЕНТ ДЕНЧЕВ, НИКОЛА ТОДЕВ, ЛЪЧЕЗАР СТОЯНОВ
Времетраене: 180 мин
Български дублаж: Да
13-ти век. Византийската империя е в упадък. Законният наследник на българския престол Йоан Асен, с подкрепата на руския княз Юрий, превзема столицата и сяда на търновския престол. На него са подвластни не само мирът и войната, но и съдбите на хората. Сега е необходим мир с цената на всичко. Започва времето на сватбите.

Йоан Асен изпраща любимата си жена Мария в манастир, за да се омъжи за инфантилната принцеса Ана, след това за дъщерята на победения Теодор Комнин - Ирина. Заради могъществото на държавата царят жертва не само своето, но и щастието на дъщеря си Белослава, на брат си Александър. Сбъдват се думите на княз Юрий: "С безпощаден ум те е дарил Господ, и ти, ставайки цар, ще страдаш от това."

Апостол Карамитев си отива от този свят преди да са приключили снимките на филма. Поради това на места ролята му се изпълнява от Коста Цонев и в целия филм не е използван неговия глас. Филмът започва с кратко предисловие на Коста Цонев.

Филмът се състои от две части, които са тук.

От друга страна Анета Сотирова, която изпълнява ролята на Белослава, е бременна с днешната певица с това име и решава да я кръсти на образа си, който много харесва.

Онлайн филми Български. Сватбите на Йоан Асен (1975) 1 Част

VOE STZ
3
1
-2
5 354
Филми от други категорииНапиши коментар
0 коментарa за Сватбите на Йоан Асен (1975) 1 Част

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.