FilmiFen » Исторически » The Virgin Queen / Непорочната Кралица (2005)

The Virgin Queen / Непорочната Кралица (2005)

Гледай онлайн - The Virgin Queen / Непорочната Кралица (2005)

The Virgin Queen / Непорочната Кралица (2005)
Български дублаж: Не
44-годишният период, в който властва кокетната кралица Елизабет I, е представен в детайли в тази пищна историческа драма. Затворена в Лондонската кула, обвинена в измяна и конспирация от кралица Мария (Джоан Уоли), младата Елизабет предизвиква властите, оставайки вярна на протестантската си вяра.

През това време Англия тъне в хаос в резултат на историческия раздор на крал Хенри VIII с Католическата църква. Въпреки че и двете са кръвно свързани с многократно женилия се Хенри VIII, Елизабет и Мария, известни с непреклонния си инат, влизат в стълкновение, когато Мария се заклева да възроди съюза с Рим, а несломимата Елизабет взема потенциално фаталното решение да не се поддава на натиска на католиците.

Ненадейно възкачена на трона след преждевременната смърт на Мария, Елизабет се бори да установи контрол над разделената от религията нация, докато немалко врагове кроят заговори срещу нея и натискът за политически изгоден брак става твърде силен.
Всеки подходящ ерген в кралството иска ръката й, но Елизабет отказва непрекъснато и копнее единствено за компанията на своя красив приятел от детинство Робърт Дъдли (Том Харди)...


The Virgin Queen / Непорочната Кралица (2005)

Режисьор: Коки Гийдройс.
Участват: Ан-Мари Дъф, Тара Фицджералд, Декстър Флечър, Сиена Гилори, Йън Харт, Джоан Уоли, Том Харди .
Жанр: Биографичен, Драма, Исторически, Романтичен.
Държава: Великобритания.
Година: 2005
Продължителност: 140 мин.

Онлайн The Virgin Queen / Непорочната Кралица (2005)

+75