FilmiFen » Фантастика » Dark City / Градът на мрака (1998)

Dark City / Градът на мрака (1998)

Гледай онлайн - Dark City / Градът на мрака (1998)

Dark City / Градът на мрака (1998)
SD 480
Година: 1998
Държава: САЩ, Австралия
Режисьор: Алекс Пройъс
В ролите: Йън Ричардсън, Дженифър Конъли, Кийфър Съдърланд, Чарлтън Хестън, Дейвид С. Гойер
Времетраене: 100 минути
Български дублаж: Не
Етикети: Dark, City, Градът, мрака, 1998
Джон се събужда в странен хотел и открива, че го издирват за поредица убийства. Той не е в състояние да си спомни дали наистина е вършил тези злодеяния. И докато се опитва да разплете странната загадка на самоличността си, Джон попада сред тайните на града на Мрака, контролиран от злокобни същества. Те притежават телекинетични способности, могат да спират времето и да манипулират хората.

При определени обстоятелства обаче Джон също притежава подобни качества, които му помагат да устои на тоталния контрол върху мислите му. Затова пришълците искат да го унищожат на всяка цена.

"Градът на мрака" е типичен "култов филм". В него има изрядна доза мистика, брутално насилие, елементи на футуристично мислене, агресивна визуалност. И сюжетът е в духа на модата: извънземни манипулират хората, обсебвайки спомените им, но се намира и някой, който да им противостои.

Зрелището е внушително, защото са използвани възможностите на съвременната кинотехника, а и операторът Дариуш Волски е сред най-интересните майстори на камерата днес. Добри актьори, които се движат в рамките, наложени им от режисьора и стандартите на сюжета.

Онлайн филми Фантастика. Dark City / Градът на мрака (1998)

Плейъри Помощ
default
16
17
1