FilmiFen » Комедия » Das Wunder von Bern / The Miracle of Bern / Чудото от Берн (2003)

Das Wunder von Bern / The Miracle of Bern / Чудото от Берн (2003)

Гледай онлайн - Das Wunder von Bern / The Miracle of Bern / Чудото от Берн (2003)

Das Wunder von Bern / The Miracle of Bern / Чудото от Берн (2003)
SD 480
Жанр: Комедия
Година: 2003
Държава: Германия
Режисьор: Сьонке Вортман
В ролите: Луис Кламрот, Петер Лохмайер, Йоанна Гастдорф, Мирко Ланг, Бирт Волтер, Саша Гьопел и др
Времетраене: 118 мин.
Български дублаж: Не
Лятото на 1954г. Съветският съюз изпраща своите военнопленници по домовете им. Един от тях е бащата на скромния Матиас, 11 годишен любител на футбола, който живее с майка си, сестра си и брат си в миньорски град в Западна Германия.

Момчето отдавна е намерило заместник на баща си в лицето на футболиста Хелмут Ран, който е "осиновил" и приел Матиас като свой талисман. Завръщането на бащата на момчето, Ричард, помрачава щастието на семейството. Смазан от годините, прекарани в плен, на Ричард му е трудно да се адаптира към живота в следвоенна Германия.

Неговата суровост го отчуждава от семейството му.За Ричард футболът е безмислен, както е безмислено и световното първенство по футбол, което ще се проведе в Берн, Швейцария. Матиас обаче много иска да бъде там със своя идол, който е избран да играе в германския отбор. Със страстта си и борбения си дух Матиас запалва отново любовта към живота в сърцето на баща си.

Започва финалният мач за Световната купа и малкото чудо на любовта и благородството прескача граници, за да помогне да се случи друго чудо- Победата на Хелмут Ран и отбора на Германия, Чудото от Берн.

Онлайн филми Комедия. Das Wunder von Bern / The Miracle of Bern / Чудото от Берн (2003)

Плейъри Помощ
default
0
0
0
1 010
Филми от други категории