FilmiFen » Комедия » Don't Drink the Water / Не пийте водата (1994)

Don't Drink the Water / Не пийте водата (1994)

Гледай онлайн - Don't Drink the Water / Не пийте водата (1994)

Don't Drink the Water / Не пийте водата (1994)
SD 360
Жанр: Комедия
Година: 1994
Държава: САЩ
Режисьор: Уди Алън
В ролите: Уди Алън, Майкъл Джей Фокс, Джули Кавнър, Мейам Биалик, Дом Де Луис, Джоузеф Съмър, Едуард Хърман, Розмари Мърфи и др.
Времетраене: 92 мин.
Български дублаж: Не
Етикети: Don, Drink, Water, пийте, водата, 1994
Разгарът на Студената война. В страна от комунистическия блок пристига от Ню Йорк на почивка еврейско семейство. По време на разходката из столицата главата на семейство се опитва да заснеме залеза на слънцето и веднага е заподозрян в шпионаж.

Всички побягват и се скриват в Американското посолство, в което временно управляваш е синът на посланика, който е извикан във Вашингтон да поеме отговорна длъжност в Белия дом. Същият е доста непохватен и не в час, от което произтичат доста смешни ситуации…

Великолепен филм на неподражаемия Уди Алън. Смешен и интересен, със забавно завързан сюжет, като всеки обрат води до все по-голям смях със своята ироничност и реализъм. Заснет е по едноименната му пиеса, която през 1966 г. е играна на Бродуей, а в последствие и филмирана.

Режисьорът обаче не остава доволен от филма и в 1994 г. прави тази своя телевизионна версия. Освен отличната режисура, Уди Алън играе и не по-малко добре. Лентата изобщо не е скучна и е достатъчно правдоподобна.

Е, естествено, такива ситуации, каквито са показани във филма не могат да се случат в реалността (а защо не), но реакциите на персонажите на произтичащите събития са правдиви, смешни и мили в своята комичност. И често ти се иска да кажеш, гледайки на случващото се, че "всичко това не би било толкова смешно, ако не беше всъщност толкова тъжно".

Алън е истински майстор на комедията и в този филм той наистина го доказва в пълния си блясък. Ако обичате този режисьор и смешните, при това не глупави, а остроумни комедии – този е точно за Вас!

Онлайн филми Комедия. Don't Drink the Water / Не пийте водата (1994)

Плейъри Помощ
default
3
5
2