FilmiFen » Филми драма » Klute / Клут (1971)

Klute / Клут (1971)

Гледай онлайн - Klute / Клут (1971)

Klute / Клут (1971)
SD 360
Година: 1971
Държава: САЩ
Режисьор: Алан Дж. Пакула
В ролите: Джейн Фонда, Доналд Съдърланд, Рой Шайдър, Чарлс Чофи, Дороти Тристан, Вивиан Нейтън, Морис Страсбърг, Рита Гам и др.
Времетраене: 114 мин.
Български дублаж: Не
Етикети: Klute, Клут, 1971
След мистериозното изчезване на Том Грюнеман, неговият близък приятел, частният детектив Джон Клут (Доналд Съдърланд), започва собствено разследване. Основното доказателство по делото са показанията на "момичето на повикване" Бри Даниелс (Джейн Фонда). Бри има правило: „Забраните са създадени, за да бъдат нарушавани“.

Един от клиентите й следва същия принцип. Разследвайки случая, Джон Клут разбира, че нещо необичайно се крие зад обичайния случай от полицейските доклади...

Този филм е педантично произведен "черен филм", който успява в две основни насоки. Като превъзходно развлекателно зрелище и като сериозен филм, предизвикващ размисъл за съвременното общество на големите американски градове. Отношенията между една жена и хуманен, частен детектив, издирването на престъплението и хората замесени в него, са основата на "Клут".

От бързо разплитащите се възли на интригата става постепенно очевидно и ясно, че Джейн Фонда в ролята на Бри говори за житейските разбирания на една жена, която иска и се стреми да бъде напълно освободена, независима и е готова сама да си набави средства за тази свобода, но безуспешно. Удивителното сливане на актрисата с нейната героиня придава на "Клут" изненадваща сила.

Награди: "Оскар", "Златен глобус", Филмов кръг на Канзаските и Нюйоркските филмови критици – за най-добра женска рола (Джейн Фонда); Награда "Готам" и др.

Онлайн филми Филми драма. Klute / Клут (1971)

Плейъри Помощ
default
0
0
0
Филми от други категории