FilmiFen » Комедия » Cashback / Живот на пауза (2006)

Cashback / Живот на пауза (2006)

Гледай онлайн - Cashback / Живот на пауза (2006)

Cashback / Живот на пауза (2006)
SD 360
Жанр: Комедия
Година: 2006
Държава: Великобритания
Режисьор: Шон Елис
В ролите: Шон Бигърстаф, Емилия Фокс, Шон Евънс, Мишел Райън, Стюарт Гудуин, Майкъл Диксън, Майкъл Ламбърн, Марк Пикъринг и др.
Времетраене: 102 мин.
Български дублаж: Не
Етикети: Cashback, Живот, пауза, 2006
Поразителният дебют на Шон Елис дължи съществуването си на изключително успешния 18-минутен късометражен филм със същото заглавие, който е номиниран за “Оскар”. Елис развива краткия филм в пълнометражен блян за млад мъж, опитващ се да се справи с мъката от раздялата с приятелката си като си представя въображаем свят. Това, което привлича вниманието в “Живот на пауза”, е стиловата увереност на Елис и рисковете, които дръзва да поеме и успява да изпълни.

Главният герой е Бен – млад студент по изкуство. Когато приятелката му го зарязва, той развива безсъние. Затова започва да работи нощна смяна в местния супермаркет, опитвайки се да прекара по-активно дългите часове. Тук той попада на чудата компания от чешити, всеки от които по различен начин се справя със скуката и празнотата на нощната работа. Бари и Мат са двама рядко глупави пройдохи, докато Брайън има мерак да се усъвършенства в кунг-фу и упражнява движенията, чистейки магазина.

Но Бен е различен, твърде различен. Той се справя, като буквално спира времето – замразява всеки на мястото му между стелажите в супера, след което размишлява над тези срещи с хора, които и не подозират за присъствието му. Обиколките му край застопорените им тела се превръщат в метафизични интерлюдии. Това е лиричното ядро на филма, красиво представящо мислите на младия мъж, опитващ се да разбере света.

Онлайн филми Комедия. Cashback / Живот на пауза (2006)

Плейъри Помощ
default
2
2
0
Филми от други категории