FilmiFen » Комедия » Pierrot le fou / Лудият Пиеро (1965)

Pierrot le fou / Лудият Пиеро (1965)

Гледай онлайн - Pierrot le fou / Лудият Пиеро (1965)

Pierrot le fou / Лудият Пиеро (1965)
SD 480
Жанр: Комедия
Година: 1965
Държава: Франция, Италия
Режисьор: Жан-Люк Годар
В ролите: Жан-Пол Белмондо, Ана Карина, Грациела Галвани, Айша Абадир, Анри Атал, Реймон Дево, Роже Дютоа, Пиер Анен, Самюъл Фулър, Жан-Пиер Лео, Ласло Сабо и др.
Времетраене: 110 минути
Български дублаж: Не
"Лудият Пиеро" повтаря ситуацията от "До последен дъх". Но това е повторение на по-висока степен. Героят, и този път представен от Белмондо, е уморен от флирта със смъртта. Гибелта вече не идва отвън, тя е вътре в него като неосъзнат стремеж. Поведението му е твърде дълго проточило се самоубийство… След "Лудият Пиеро" Годар констатира, че хуманизмът е мъртъв в "един свят без култура, където речниците служат за пренасяне на огнестрелно оръжие.

Един филм на любимата тема на Годар - бунтът на самотника срещу обусловеността на света. Страстта преминава в престъпление, престъплението води до смърт. Но не е ли по-добре да умреш като мъж, отколкото цял живот да носиш робски нашийник, дори и ако той е от чисто злато? Фердинан (Жан-Пол Белмондо) е женен за богата италианка.

Тя му е омръзнала, той скучае. И тогава се появява Мариан (Карина). Тя не е виждала Фердинан от четири години. Оказва се, че заедно се чувстват добре. И защо да не опитат още веднъж? Но първата среща им носи неприятности: "съвсем случайно" убиват богатия любовник на Мариан. Какво да направят? Трябва да избягат от Париж, но къде? На Лазурния бряг...

Онлайн филми Комедия. Pierrot le fou / Лудият Пиеро (1965)

Плейъри Помощ
default
0
0
0