FilmiFen » Филми драма » The Right Stuff / Истинските неща (1983)

The Right Stuff / Истинските неща (1983)

Гледай онлайн - The Right Stuff / Истинските неща (1983)

The Right Stuff / Истинските неща (1983)
SD 480
Година: 1983
Държава: САЩ
Режисьор: Филип КАУФМАН
В ролите: Ед Харис, Скот Глед, Сам Шепард, Денис Куейд, Фред Уард, Барбара Хърши, Вероника Картрайт, Ким Станли, Памела Рийд, Скот Паулин, Ланс Хенриксен, Кати Бейкър, Доналд Мофат и др.
Времетраене: 185 мин.
Български дублаж: Не
"Истинските неща" е драматичен и познавателен филм, основан на едноименната книга на Том Улф, разказващ историята на американската астронавтика от 1947 до 1963 г. Гъс Грисъм, Гордън Купър, Доналд Слейтън, Джон Глен, Скот Карпентър, Алън Шепърд, Уолтър Шира - седем от най-добрите пилоти, станали астронавти и постигнали успех в космоса.

Но Филип Кауфман в своя филм показа не само астронавтите, а и техните семейства и проблемите, пред които са изправени, и по-специално трудните с техните съпруги, както и вътрешните страхове и преживявания. Режисьорът акцентира и прочутия пилот Чък Йегър, който е смятан за един от най-добрите и пръв в света прескочил звуковата бариера.

Въпреки това, Чък се противопоставя на космическата програма и не е взет в отряда, където вече са избрани седем достойни момчета. Филмът ни показва космическата надпревара между СССР и САЩ. Американците, които упорито искат да бъдат първи в космоса, губят тази битка, тъй като Съветският съюз първи изстрелва свой човек - Юрий Гагарин на 12 април 1961 г.

И все пак американците не губят надежда и продължават да работят усилено и да не изостават. Конкуренцията между астронавтите и приятната атмосфера правят филма по-зрелищен и интересен. Времетраенето от 184 минути не прави филма скучен нито за секунда, защото, потапяйки се в прекрасната атмосфера на филма, времето лети незабелязано.

Филип Кауфман е направил много достоен филм, който печели четири Оскара! Красиви гледки към космоса, чудесна природа, приятна музика, интересни исторически факти, прекрасна актьорска игра - всичко това прави филма специален и необичаен. И момчетата наистина са това, от което всяка нация се нуждаете.

Онлайн филми Филми драма. The Right Stuff / Истинските неща (1983)

Плейъри Помощ
default
0
0
0