FilmiFen » Екшън » Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid / Анаконди: Кървавата орхидея (2004) BG AUDIO

Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid / Анаконди: Кървавата орхидея (2004) BG AUDIO

Гледай онлайн - Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid / Анаконди: Кървавата орхидея (2004) BG AUDIO

Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid / Анаконди: Кървавата орхидея (2004) BG AUDIO
SD 480
Жанр: Екшън
Година: 2004
Държава: САЩ
Режисьор: Дуайт Литъл
В ролите: Карл Юн, Джони Меснър, Матю Марсдън, Юджин Бърд, Кадий Стиклънд, Николас Гонзале и др.
Времетраене: 1 ч. 32 мин.
Български дублаж: Да
По поръчение на влиятелна фармацевтична компания, изследователски екип се отправя в джунглата на Борнео, за да открие и събере цветовете на легендарно растение. В червените венчелистчета на Кървавата орхидея се съдържа вещество, което удължава способността на клетките да се възпроизвеждат. Серум от тази субстанция би дарил човечеството с вечна младост, а компанията, която го пусне на пазара - с несметни печалби. Има само няколко проблема.

Проблем номер 1: пробите с извлек от цвят на Кървава орхидея са унищожени при лабораторните изследвания. Проблем номер 2: чудодейното растение цъфти само две седмици веднъж на седем години. Проблем номер 3: броени дни остават до прецъфтяването на безценната плячка, някъде из тропическите гъсталаци на Борнео. Проблем номер 4: започва сезонът на мусоните, който ще направи джунглата непроходима и мисията на шепата учени граничи с невъзможното. Проблем номер 5, от който броенето започва обратно: орхидеите не растат в самота. Те имат компания, която отдавна се ползва от фантастичните качества на техните цветове - 15 метрови анаконди, чийто любовен период, между другото, започва със сезона на мусоните.

Седморката фармаколози наема една разнебитена лодка, чийто капитан се бръсне с ножа си, може да пребори крокодил с голи ръце, беузскрупулно използва ситуацията за да качи цената и в миналото си е вършил неща, които иска да забрави. По течението на реката ги чакат редица изпитания, лодката се разбива от водопадите, хората тръгват през джунглата и кървавото угощение на гигантските анаконди може да започне. "Анаконди: Кървавата орхидея" е режисиран от Дуайт Литъл ("Волния Уили 2", а двама от квартета сценаристи, Майкъл Майнър и Ед Нюмайер, навремето съчиниха "Робокоп".

Осем години след хита "Анаконда", Дуайт Литъл не крие връзката на своя филм с оригинала. Един от героите на "Кървавата орхидея" даже споменава, че познавал онзи, който заминал из Амазонка да снима документален филм за анакондите, а те изяли повечето му хора. Но новият филм не е продължение, а вариация на старата история.

Налице са всички проверени хватки в жанра - класическо съчетание на добри герои, злодей, две хубави жени, един смешник, животни-мутанти, създадени по последния писък на специалните технологии. И всичко това - блестящо заснето от Стивън Уиндън ("Синята бездна", "Патриот", "Огнена Стихия".

Онлайн филми Екшън. Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid / Анаконди: Кървавата орхидея (2004) BG AUDIO

Плейъри Помощ
default
7
11
4