FilmiFen » Трилъри » Doomsday / Денят на прокълнатите (2008)

Doomsday / Денят на прокълнатите (2008)

Гледай онлайн - Doomsday / Денят на прокълнатите (2008)

Doomsday / Денят на прокълнатите (2008)
SD 360
Жанр: Трилъри
Година: 2008
Държава: САЩ, Великобритания, Южна Африка,Германия
Режисьор: Нийл Маршал
В ролите: Рона Митра, Малкълм Макдауъл, Александър Сидиг, Дейвид О'Хара, Боб Хоскинс, Джеръми Кръчли, Даниел Рийд, Пол Хюит и др.
Времетраене: 113 минути
Български дублаж: Не
Човечеството има срок на годност - 2008 г. Но това число не е от голямо значение, защото смъртоносна епидемия заплашва да изтрие цялото население от лицето на Земята. За много от британците, които се оказват в епицентъра на заразата, краят е близо, затова за тях тази година няма смисъл. Симптомите на смъртоносния вирус са незарастващи кожни рани, неконтролируемо кървене и накрая втечняване на вътрешните органи. Милиони души са заразени в Шотландия - огнището на убийствената болест.

Британското правителство няма друг избор, освен да обява страната за “опасна зона” и да я постави под карантина, надявайки се по този начин да ограничи разпространението на вируса. С помощта на военни блокади по всяка магистрала, мост и железопътен прелез, е прекъснат целият трафик навън и навътре и модерна версия на Адриановия вал е издигнат по границата с Шотландия.

Изолирана от останалия свят, някогашната Шотландия се превръща в забравена ничия земя, в която вирусът безпрепятствено върлува и изтребва затвореното там население. Но четвърт век по-късно има ново бум на същия вирус в пренаселения Лондон, и на всички става ясно, че добронамерените сметки на правителството са излезли накриво. Министерството на вътрешната сигурност начело с Бил Нелсън (Боб Хоскинс) се събира на среща с министър председателя (Александър Сидинг) и влиятелния политик Майкъл Кънарис (Дейвид О’Хара), на която са показани сателитни снимки на оцелели от вируса хора сред опасната зона. А щом има оцелели, значи съществува и лек …

Нелсън спешно събира елитен екип специалисти, които да заминат в изоставената земя и да получат лекарство за вируса. За решителната майор Идън Синклер (Рона Митра), която е командир на отряда, възложената задача е тревожно завръщане към дома. Преди двадесет и пет години, мигове преди затварянето на границите тя е била натикана в един от последните евакуационни военни хеликоптери и изпратена на сигурно място... изоставяйки майка си.

Преминавайки от другата страна на разделителната военна граница, екипът, в който участва и сержант Нортън (Ейдриан Лестър), поема риска и навлиза в изоставената територия. Все пак отрядът се натъква на група подивели оцелели и жадни за кръв наследници на вируса. Сега Синклер и нейния все по-малоброен екип трябва да бори за живота си и да набави лекарството… преди вирусът да възвести зората на нова мрачна ера.

Онлайн филми Трилъри. Doomsday / Денят на прокълнатите (2008)

VOE STZ Трейлър
5
3
-2
10 170Напиши коментар
0 коментарa за Doomsday / Денят на прокълнатите (2008)

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.