FilmiFen » Уестърн » Viva la muerte... tua! / Да живее твоята смърт! (1971)

Viva la muerte... tua! / Да живее твоята смърт! (1971)

Гледай онлайн - Viva la muerte... tua! / Да живее твоята смърт! (1971)

Viva la muerte... tua! / Да живее твоята смърт! (1971)
SD 480
Жанр: Уестърн
Година: 1971
Държава: Италия, Испания
Режисьор: Дучо ТЕСАРИ
В ролите: Франко Неро, Илай Уолак, Лин Редгрейв, Хорст Янсон, Едуардо Фахардо, Хосе Яспе, Марилу Толу, Хосе Морено, Виктор Израел, Енрике Еспиноза, Гунда Хилер и др.
Времетраене: 116 мин.
Български дублаж: Не
Двама опитни авантюристи, единият от които се обявява за руски принц (Франко Неро), а другият е обявен за лидер на мексиканска революция (Илай Уолък), се опитват да открият заровеното злато на губернатора. Без да се страхуват да заложат живота си срещу сътрудничество, те превръщат дори собствената си екзекуция във фарс...

Този уестърн, демонстрираш непрекъснат екшън, тръпка, вълнуващи приключения, стрелби и преследвания, е доста забавен. Във филма има много действие, което гарантира непрекъснати попадения от всякакво естество на всеки няколко минути.

Забавния и вълнуващ сценарий на Масимо Де Рита и Хуан Де Ордуня е основан на романа "Убиецът от Юма" от Люис Б. Патън. Лентата е повече от приемлив спагети уестърн, пълен с екшън, престрелки, юмручни схватки и голяма доза хумор, преди всичко струяща от героя на Илай Уолак.

Тук той копира образа си от "Добрият, лошият и злият" на реж. Серджо Леоне. Уолак е много добър и направо превзема екрана като бандит - удря, стреля и бяга, плюс шеги, смее се - направо истинско шоу. Докато Франко Неро е шеметен като руски принц– егоистичен авантюрист, елегантен и находчив бонвиван. Едуардо Фахардо, като жестокия злодея мексикански генерал, е страхотен.

Впоследствие ще играе подобни роли и в други спагети уестърни режисирани главно от Серджио Корбучи. Продукцията е италианско-испанско-немска и е заснета от небезизвестния Хосе Агуайо, а и останалият снимачен екип е на висота. Музиката е също завладяваща, а лайтмотивът дълго звучи в ушите след края на филма. Качествен уестърн с ниво много над средното за този жанр.

Онлайн филми Уестърн. Viva la muerte... tua! / Да живее твоята смърт! (1971)

Плейъри Помощ
default
6
6
0