FilmiFen » Уестърн » I giorni dell'ira / Дни на гняв (1967)

I giorni dell'ira / Дни на гняв (1967)

Гледай онлайн - I giorni dell'ira / Дни на гняв (1967)

I giorni dell'ira / Дни на гняв (1967)
SD 480
Жанр: Уестърн
Година: 1967
Държава: Италия, Германия
Режисьор: Тонино ВАЛЕРИ
В ролите: Джулиано Джема, Лий Ван Клиф, Валтер Рила, Кристина Линдер, Енио Балво, Лукас Аман, Андеа Босич, Пепе Калво, Джорджо Гарджуло, Ана Орсо и др.
Времетраене: 114 мин.
Български дублаж: Нет
Етикети: giorni, dell'ira, Дни, гняв, 1967
Простодушният Скот (Джулиано Джема) върши черната работа в малкия град Клифтън и е подлаган на непрекъснати унижения от повечето властимащи там. Съдбата го среща с известния бандит Талби (Лий Ван Клиф), става негов ученик и помощник, а в последствие и страхотен стрелец.

Но бандитът скоро показва истинската си същност и протежето му е принудено да си спомни, че е добродушен и положително настроен, затова трябва да преосмисли съдбата си и да подеме битка с наставника си...

Начинът, по който е направен филмът, явно носи следи от лентите на Серджо Леоне: дълги сцени, необичайни ъгли, близки и крупни планове на лицата на героите, зрелищни престрелки и напрегнати паузи. В същото време действието се развива бързо и възходящо и всичко изглежда като заснето на един дъх.

Предимството на филма е в липсата на комедия, празни и излишни приказки между главните герои, което често е се вижда в спагети уестърните. Всеки ще остане доволен от начинаещият тогава режисьор с внимателното му вглеждане в детайлите - независимо дали става дума за дрехите на героите, оръжията им или градския пейзаж.

Изборът на актьори за главните роли също е успешен. В ролята на "добрия" е Джулиано Джема, признат майстор в класическия спагети уестърн, а в ролята на "лошия" - Лий Ван Клиф, като по този начин те поддържат по най-добър начин конфликта във филма.

Атмосферата на случващото се е фино подчертана от трогателните музикални пасажи на Риц Ортолани, един от корифеите сред композиторите на филмова музика от това време.

Между другото, Куентин Тарантино използва тази закачлива музика във филма си "Убий Бил". Така "Дни на ярост" е класически спагети уестърн, който отстъпва малко от образцовите филми на Леоне, но със сигурност може да бъде наравно с такива емблематични филми от този жанр като "Джанго" или "Голямата тишина".

Онлайн филми Уестърн. I giorni dell'ira / Дни на гняв (1967)

Плейъри Помощ
default
3
5
2
Филми от други категории