FilmiFen » Детски » Laputa - Castle in the Sky / Лапута - Летящият Замък (1986) BG AUDIO

Laputa - Castle in the Sky / Лапута - Летящият Замък (1986) BG AUDIO

Гледай онлайн - Laputa - Castle in the Sky / Лапута - Летящият Замък (1986) BG AUDIO

Laputa - Castle in the Sky / Лапута - Летящият Замък (1986) BG AUDIO
SD 480
Жанр: Детски
Година: 1986
Държава: Япония
Режисьор: Хайао Миядзаки
В ролите: Pazu, Sheeta, Dola
Времетраене: 124 минути
Български дублаж: Да
Докато Пазу носи обяда на своя началник, той внезапно се натъква на момиче с плитки, което се носи в безсъзнание из въздуха. Това момиче (Шиита) притежава магически камък, който й позволява да се носи из въздуха без никакво усилие.

Този камък е и ключ към тайствен, митичен замък в небето, известен като Лапута. Шиита и Пазу трябва да избягат както от въздушните пирати, които търсят замъка заради скритите в него съкровища, така и от агентите на правителствените тайни служби, които имат секретен план за легендарния въздушен замък.

Лапута е вълнуващ приключенски филм с преследвания, екзотични местенца, "лоши" и "добри". Център на вниманието са Шита и Пазу – и двамата 10-годишни сирачета, които е оправят с живота сами. Шита буквално пада от небето в ръцете на Пазу, носена от своя искрящ levistone – левитационен камък – за чиито магически сили тя е в неведение.

Налага й се да си припомни набързо някои неща тъй като "лошите" от "правителството" са по петите й. Колкото и учудващо да звучи, за радост, има и други "лоши" – колоритното семейство пирати от клана Дола – те поне просто търсят плячка и приключения – не са изконно гадни като тайните служби.

И така Шита и Пазу се включват в търсенето на легендарната Лапута – замък-остров, който си плува в небето скрит сред облаци. Това е отколешна мечта за Пазу – наследствен механик и изследовател. За Шита пък се оказва завръщане към позабравените корени на дедите й, а за двамата заедно – голямо изпитание и приключение.

Онлайн филми Детски. Laputa - Castle in the Sky / Лапута - Летящият Замък (1986) BG AUDIO

VOE STZ Трейлър
1
1
0
3 883Напиши коментар
0 коментарa за Laputa - Castle in the Sky / Лапута - Летящият Замък (1986) BG AUDIO

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.