FilmiFen » Филми драма » The Shawshank Redemption / Изкуплението Шоушенк (1994) BG AUDIO

The Shawshank Redemption / Изкуплението Шоушенк (1994) BG AUDIO

Гледай онлайн - The Shawshank Redemption / Изкуплението Шоушенк (1994) BG AUDIO

The Shawshank Redemption / Изкуплението Шоушенк (1994) BG AUDIO
SD 480
Година: 1994
Държава: САЩ
Режисьор: Франк Дарабонт
В ролите: Морган Фрийман, Тим Робинс, Боб Гънтън, Уилям Садлър, Кланси Браун, Гил Белоуз, Марк Ролстън, Джеймс Уитмор, Джефри Демън, Лари Бранденбург, Нийл Гинтоли, Брайън Либи, Дейвид Провал, Джоузеф Ранго и др.
Времетраене: 143 мин.
Български дублаж: Да
40-те г. на 20 век. Анди Дюфрен е млад проспериращ банкер, чийто живот се променя драматично, когато е обвинен в убийството на жена си и нейният любовник и е осъден на доживотен затвор...Куражът на Анди и приятелството му с черноборсаджията на затвора „Ред” Рединг ще му помогнат да запази надеждата си жива.

Това не е филм за отчаянието и самотата. Не е филм за изолацията. Това е филм за възкресените надежди, за приятелството, за мечтите и куражът на един мъж. Това е филм за свободата. Изкуплението Шоушенк” (The Shawshank Redemption) е най-великия филм на всички времена, според проучване на филмовото списание Empire, в което са взели участие над 20 000 негови читатели.

“Хубаво е да си на върха, казва Робинс за класацията. Причината хората толкова да харесват този филм е, защото в него има много надежда и показва, че упорството и издържливостта се отплащат.”

Филмът е номиниран за 7 Оскара. Има други 12 награди и 14 номинации.

Онлайн филми Филми драма. The Shawshank Redemption / Изкуплението Шоушенк (1994) BG AUDIO

Плейъри Помощ
default
24
24
0