FilmiFen » Исторически » Излечить страх / Изцеление от страха (2013)

Излечить страх / Изцеление от страха (2013)

Гледай онлайн - Излечить страх / Изцеление от страха (2013)

Излечить страх / Изцеление от страха (2013)
SD 480
Година: 2013
Държава: Украйна, Беларус
Режисьор: Александър Пархоменко
В ролите: Виталий Безруков, Андрей Саминин, Екатерина Гусева, Виктория Малекторович, Алексей Шевченков, Александър Яцко и др.
Времетраене: 110 минути
Български дублаж: Не
В основата на сюжета е залегнала драматичната и сложна съдба на професор Валентин Феликсович Войно-Ясенецки, един от водещите хирурзи на миналия век. Всеотдаен лекар и учен, той става архиерей в най-тежките за Руската православна църква времена на репресии и гонения. С това си навлича гнева на съветската власт и прекарва 11 години по затвори и в заточение. Можел е да получи свобода, известност, предлагали му да оглави институт, но в замяна поискали да се отрече от Бог.

Той предпочел да не предава вярата. След като е реабилитиран продължава да произнася проповеди и заедно с това чете лекции, изнася доклади на научни конгреси. По неговите книги учат поколения хирурзи. В сърцата на хората остава като отдаден духовен пастир, чудотворец и изумителен хирург, който извършва и невъзможни операции. Канонизиран от Руската православна църква през 2000 г. под името Светител Лука Войно Ясенецки. Счита се за покровител на цялата медицинска наука и свързаните с нея естествени науки, в най-голяма степен хирургията.

Онлайн филми Исторически. Излечить страх / Изцеление от страха (2013)

Плейъри Помощ
default
4
4
0
Филми от други категории