FilmiFen » Исторически » Joyeux Noel / Весела Коледа / Merry Christmas (2005)

Joyeux Noel / Весела Коледа / Merry Christmas (2005)

Гледай онлайн - Joyeux Noel / Весела Коледа / Merry Christmas (2005)

Joyeux Noel / Весела Коледа / Merry Christmas (2005)
SD 480
Година: 2005
Държава: Франция, Германия, Великобритания, Белгия, Румъния, Норвегия, Япония, САЩ
Режисьор: Кристиян Карион
В ролите: Даян Крюгер, Бено Фюрман, Дани Буун, Гари Люис, Даниел Брюл, Алекс Фърнс и др.
Времетраене: 116 мин.
Български дублаж: Не
В навечерието на Първата световна война прочутият оперен тенор Никалъс Шпринк (Бено Фюрман) се радва на огромна популярност. Обстоятелствата го принуждават да влезе в армията и да бъде изпратен директно на фронта. В коледната вечер неговата съпруга и сценична партньорка Ана (Даян Крюгер) успява да си издейства разрешение да отиде при него в окопите.

И тогава се случва чудото, когато през празничната нощ двамата запяват и това напомня на враждуващите страни, че са преди всичко хора и след това войници. Без да мислят за последствията, френският лейтенант Олдбер (Гийом Кане – "Плажът" и неговият шотландски колега Палмър (Гари Люис – "Бандите на Ню Йорк" излизат от укрепленията и започват и те да пеят коледните песни, които се чуват от немските окопи.

Всичко това действа като катализатор и за двете страни и войниците започват да празнуват заедно, сключвайки нерегламентирано примирие за вечерта. На сутринта нещата придобиват друг смисъл, защото командването и на двата лагера налага крайни наказания на войниците си за това недопустимо поведение спрямо врага.

"Весела Коледа" е заснет с бюджет от 22 млн. евро, което го прави една от най-високобюджетните продукции в Европа. Резултатът беше високо оценен и от американската киногилдия, което му донесе номинация за престижните награди Оскар и Златен Глобус 2006 в категорията чуждоезичен филм.

Онлайн филми Исторически. Joyeux Noel / Весела Коледа / Merry Christmas (2005)

VOE STZ Трейлър
0
0
0
2 035
Филми от други категорииНапиши коментар
0 коментарa за Joyeux Noel / Весела Коледа / Merry Christmas (2005)

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.