FilmiFen » Военни » Schindler's list / Списъкът на Шиндлер

Schindler's list / Списъкът на Шиндлер

Гледай онлайн - Schindler's list / Списъкът на Шиндлер

Schindler's list / Списъкът на Шиндлер
SD 480
Жанр: Военни
Година: 1993
Държава: САЩ
Режисьор: Стивън Спилбърг
В ролите: Лиъм Нийсън, Бен Кингсли, Рейф Файнс, Каролайн Гудал, Джонатан Сагал, Ембет Давиц, Малгожата Гебел, Шмуел Леви, Беатриче Макола, Марк Иванир, Анджей Северин, Кжищоф Луфт, Хари Неринг, Норберт Вайсер, Фридрих фон Тун и др.
Времетраене: 195 мин.
Български дублаж: Не
Оскар Шиндлер е голям немски бизнесмен, който отваря фабрика в Полша през Втората Световна Война. Ставайки свидетел на зверствата от страна на нацистите върху еврейското население обаче, той става изключително човечев и превръща фабриката си в лагер на спасението за евреите. Филма е базиран на истинската история на Оскар Шиндлер, който успява да спаси близо 1100 евреи от обгазяване в лагерите в Аушвиц.

Това е един от най-великите филми на всички времена и безспорно най-добрата работа на Стивън Спилбърг.

Награди и номинации : Седем награди „Оскар“ '93 — за най-добър филм, режисура, адаптиран сценарий, операторско майсторство, монтаж, музика и сценография; Седем награди БАФТА — за най-добър филм, режисура, поддържащ актьор на Ралф Файнс, адаптиран сценарий, операторско майсторство, монтаж и музика; Три награди „Златен глобус“ — за най-добра драма, режисура и сценарий; „Грами“ за филмова музика; Четири награди на Националното общество на филмовите критици — за най-добър филм, режисура, поддържащ актьор на Ралф Файнс и операторско майсторство.

Три награди на Нюйоркската критика — за за най-добър филм, поддържащ актьор на Ралф Файнс и операторско майсторство; Три награди на Лосанжелиската критика — за най-добър филм, операторско майсторство (поделена с „Пианото“) и сценография; Три награди на Лондонската критика — за филм, режисьор и британски актьор на годината на Ралф Файнс; Награда на Режисьорската гилдия на Америка; Награда на Гилдията на американските сценаристи за адаптиран сценарий.

Награда на Британското общество на операторите; Пет номинации за „Оскар“ — за най-добър актьор на Лиъм Нийсън, поддържащ актьор на Ралф Файнс, костюми, грим и звук; Шест номинации за БАФТА — за най-добър актьор на Лиъм Нийсън, поддържащ актьор на Бен Кингсли, сценография, костюми, грим и звук; Три номинации за „Златен глобус“ — за драматичен актьор на Лиъм Нийсън, поддържащ актьор на Ралф Файнс и музика; Номинация за „Сезар“ '95 за чуждоезичен филм; Номинация от Американското общество на операторите.

Онлайн филми Военни. Schindler's list / Списъкът на Шиндлер

VOE STZ Трейлър
6
4
-2
17 307
Филми от други категорииНапиши коментар
0 коментарa за Schindler's list / Списъкът на Шиндлер

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.