FilmiFen » Военни » Они сражались за родину / Те се сражаваха за родината (1975)

Они сражались за родину / Те се сражаваха за родината (1975)

Гледай онлайн - Они сражались за родину / Те се сражаваха за родината (1975)

Они сражались за родину / Те се сражаваха за родината (1975)
SD 480
Жанр: Военни
Година: 1975
Държава: СССР
Режисьор: Сергей Бондарчук
В ролите: Юрий Никулин, Вячеслав Тихонов, Сергей Бондарчук, Василий Шукшин, Георгий Бурков, Иван Лапиков, Николай Губенко, Андрей Ростоцкий, Николай Волков, Николай Шатко и др.
Времетраене: 150 мин.
Български дублаж: Не
Юли 1942 г. На подстъпите към Сталинград изтощени и обезкървени съветски войски водят тежки отбранителни боеве, като понасят големи загуби.

Неголямо стрелково поделение под командването на кап. Сумсков получава заповед под огъня на вражеската авиация и артилерия да прикрива отстъплениието на съветските военни части, като им създаде възможност за прехвърляне през река Дон. Четири дни се бият на живот и смърт редниците Стрелцов, Лопахин, Звягинцев. Те всичите са хора с мирни професии, които войната е принудила да облекат шинелите.

Режисьорът методично рисува образите на бойците, водещи боеве за подсигуряване на преминаващите река Дон съветски войски. Великолепни и страшни са баталните сцени, заснети с участието на авиация и танкове. Ярко и правдиво е пресъздадена психологията на войника, вътрешния му свят, възмъжаването му в суровите изпитания на войната. От филма струи по Шолоховски неугасващото чувство за хумор на обикновения руски човек.

Онлайн филми Военни. Они сражались за родину / Те се сражаваха за родината (1975)

VOE STZ Трейлър
1
1
0
1 066
Филми от други категории
Рейтинг 1
SD 480
Рейтинг 0
SD 480Напиши коментар
0 коментарa за Они сражались за родину / Те се сражаваха за родината (1975)

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.