FilmiFen » Филми драма » Not Without My Daughter / Не без дъщеря ми (1991)

Not Without My Daughter / Не без дъщеря ми (1991)

Гледай онлайн - Not Without My Daughter / Не без дъщеря ми (1991)

Not Without My Daughter / Не без дъщеря ми (1991)
SD 480
Година: 1991
Държава: САЩ
Режисьор: Брайън Гилбърт
В ролите: Сали Фийлд, Алфред Молина, Рошан Сет, Шийла Розентал, Джордж Корафас , Брайън Гилбърт, Питър Ханън, Георгес Корафас и др.
Времетраене: 1 час и 51 минути
Български дублаж: Не
Двукратната носителка на Оскар Сали Фийлд прибавя още една силна роля към своята галерия от забележителни героини. В завладяващата история за страх и избавление "Не без дъщеря ми", тя играе американската туристка Бети Махмуди. Бети е дошла в Близкия Изток заедно с дъщеря си и съпруга си Муди на гости на неговите родители. Но скоро изплува ужасяващата истина за тяхната “ваканция”. Муди категорично не позволява семейството му да се върне обратно в Америка.

Бети може да се прибере, отсича той, но дъщеря им трябва да остане. Вековните предразсъдъци на местните жители, както и деспотизмът на полицията, са само част от ужасите, пред които се изправя Бети. Чужденка в непозната страна, Бети няма нито пари, нито приятели, нито права. Но има несломима воля. В една враждебна държава, където дори най-малкото невнимание може да й струва живота тя прави отчаян опит да избяга заедно със своето дете. Съдбата й, смелостта й и нейният неочакван триумф са незабравими.

Филмът е правен по горещите следи на действителни събития с реални лица. Авторите се домогват до силни художествени внушения, разкривайки конфликта между майка и баща, представители на различни цивилизации. Драматичното противопоставяне на нрави и обичаи не следва обичайната схема "черно-бяло", а са търсени нюансите, които придават не само дълбочина, но и убедителност на конфликите. По същество "Не без дъщеря ми" е произведение в защита на изконните човешки права.

Отлична актьорска работа на Сали Фийлд. Филмът е сниман в Израел, което е позволило на авторите да постигнат автентична атмосфера, характерна за Близкия Изток.

Онлайн филми Филми драма. Not Without My Daughter / Не без дъщеря ми (1991)

Плейъри Помощ
default
31.5
28
-3.5