FilmiFen » Азиатски » Silmido / Шилмидо (2003)

Silmido / Шилмидо (2003)

Гледай онлайн - Silmido / Шилмидо (2003)

Silmido / Шилмидо (2003)
SD 240
Година: 2003
Държава: Южна Корея
Режисьор: Канг У Сок
В ролите: Сол Кьонг Го, Ан Сонг Ги, Хо Джун Ху и др.
Времетраене: 135 минути
Български дублаж: Не
Етикети: Silmido, Шилмидо, 2003
През 1968 г. 31 души от специална военна част на Северна Корея нахлуват в Синият дом, в опит да убият южнокорейския президент Пак Джонг Хи. Месец по-късно, мъж на име Ин Чан успява да се спаси от смъртно наказание, като приема неочаквано предложение да постъпи в секретен отряд, наречен 684. В него влизат престъпници и аутсайдери, които са били осъдени на смърт или доживотен затвор. Те са принудени да преминат през жестоко и опасно обучение с една-единствена цел: да убият Ким Ир Сен.

С течение на времето между тях се създават силни връзки на приятелство и уважение. Ала когато идва денят за изпълнение на мисията, проектът е спрян и им се налага да се завърнат обратно на острова, където са тренирали, но не като герои, а като обикновени затворници. Каква е развръзката, разберете сами...

Истинските факти за случилото се на остров Шилмидо са били пазени от южнокорейското правителство над 20 години, но в началото на 90-те избухва невероятен скандал, след като историята излиза наяве.

Според наскорошната класация на електранното издание "ПОПСЕУЛ" филмът се нарежда в ТОП 10 на най-добрите корейски филми за всички времена, наравно с шедьоврите на военното кино Tae Guk Gi (The Brotherhood of War) и J.S.A. (Joint Security Area), поставени съответно на 1-во и 7-мо място.

Онлайн филми Азиатски. Silmido / Шилмидо (2003)

Плейъри Помощ
default
0
0
0
1 351