FilmiFen » Документални » Marley / Марли (2012) Част 2

Marley / Марли (2012) Част 2

Гледай онлайн - Marley / Марли (2012) Част 2

Marley / Марли (2012) Част 2
SD 480
Година: 2012
Държава: САЩ, Великобритания
Режисьор: Кевин Макдоналд
В ролите: Боб Марли, Зиги Марли, Джими Клиф и други
Времетраене: 144 минути
Български дублаж: Не
Етикети: Marley, Марли, 2012, Част 2
Музикалната (и културна) сянка на Боб Марли е толкова внушителна, че очевидно има нужда някой да нарисува образа към нея. Така се появява Марли и успешно попълва пропуска.

Като включва музиката на Боб Марли, както и най-близките приятели и семейството му, филмът на Кевин Макдоналд (носител на „Оскар“ за документалния си филм от 1999 г. Един ден през септември) рисува пълна картина на най-важните аспекти от живота му и не се ограничава с не толкова достойните за възхищение моменти, за които сме чували (включително множеството деца от различни жени, а не от търпеливата си съпруга Рита, която доказва колко държи на Марли въпреки изневерите му).

Особено любопитни са моментите от детството на Боб Марли като едно цветнокожо, следователно и отхвърляно от обществото, дете от селото Найн Майл, който започва през 50-те и 60-те да свири реге с група музиканти от Ямайка със сходен вкус.

Онези времена оживяват на екрана, заедно с моменти от изкачването на Боб Марли към върха. Въпреки че е описана достоверно, смъртта му през 1981-а на 36-годишна възраст, не е фокус във филма.
Можете да се насладите на достатъчно музика и сцени от концерти, между които Макдоналд вмъква и размисли за политика, марихуана, растафарианство.

Онлайн филми Документални. Marley / Марли (2012) Част 2

Плейъри Помощ
default
1
1
0