FilmiFen » Български » Козият рог (1971)

Козият рог (1971)

Гледай онлайн - Козият рог (1971)

Козият рог (1971)
Български дублаж: Не
Тагове:Козият Рог 1971
"Козият рог" е български филм, смятан от мнозина за едно от върховите постижения на българското кино. Режисьор на филма е Методи Андонов, а автор на сценария - Николай Хайтов. В главните роли участват Катя Паскалева (Мария) и Антон Горчев (Караиван).
По филма е създадена популярната песен "Вървят ли двама", изпълнявана първоначално от Мария Нейкова. Филмът е първия и единствен на който е правен римейк в българското кино.
Действието се развива през 17-ти век. Докато Караиван (Антон Горчев) е с овцете, турци изнасилват жена му Мария и тя умира. Покрусеният мъж прибира малката си дъщеря Мария в планината и я възпитава като мъж, за да отмъсти на насилниците. И тя един след друг ги убива.
Когато Мария (Катя Паскалева) среща млад овчар, у нея се пробужда жената и тя забравя за отмъщението. Караиван убива овчаря, за да върне дъщеря си към мисията й, но Мария прави друг избор.


Козият Рог

Режисьор: Методи Андонов
Сценарист: Николай Хайтов
Оператор: Димо Коларов
Музика: Мария Нейкова
Художник: Константин Джиров
В ролите: АНТОН ГОРЧЕВ - Караиван, КАТЯ ПАСКАЛЕВА - Мария/майката, НЕВЕНА АНДОНОВА - Мария като малка, МИЛЕН ПЕНЕВ - овчарят, ТОДОР КОЛЕВ КЛИМЕНТ ДЕНЧЕВ СТЕФАН МАВРОДИЕВ МАРИН ЯНЕВ - турци насилници
Година: 1971
Времетраене: 103 минути
Аудитория: над 18 години
Език: Български

Онлайн Козият рог (1971)

+51