FilmiFen » Български » Козият рог (1971)

Козият рог (1971)

Гледай онлайн - Козият рог (1971)

Козият рог (1971)
SD 240
Година: 1971
Държава: България
Режисьор: Методи Андонов
В ролите: АНТОН ГОРЧЕВ - Караиван, КАТЯ ПАСКАЛЕВА - Мария/майката, НЕВЕНА АНДОНОВА - Мария като малка, МИЛЕН ПЕНЕВ - овчарят, ТОДОР КОЛЕВ КЛИМЕНТ ДЕНЧЕВ СТЕФАН МАВРОДИЕВ МАРИН ЯНЕВ
Времетраене: 103 минути
Български дублаж: Да
Етикети: Козият, Рог, 1971
"Козият рог" е български филм, смятан от мнозина за едно от върховите постижения на българското кино. Режисьор на филма е Методи Андонов, а автор на сценария - Николай Хайтов. В главните роли участват Катя Паскалева (Мария) и Антон Горчев (Караиван).
По филма е създадена популярната песен "Вървят ли двама", изпълнявана първоначално от Мария Нейкова. Филмът е първия и единствен на който е правен римейк в българското кино.

Действието се развива през 17-ти век. Докато Караиван (Антон Горчев) е с овцете, турци изнасилват жена му Мария и тя умира. Покрусеният мъж прибира малката си дъщеря Мария в планината и я възпитава като мъж, за да отмъсти на насилниците. И тя един след друг ги убива.
Когато Мария (Катя Паскалева) среща млад овчар, у нея се пробужда жената и тя забравя за отмъщението. Караиван убива овчаря, за да върне дъщеря си към мисията й, но Мария прави друг избор.

Аудитория: над 18 години!

Онлайн филми Български. Козият рог (1971)

VOE STZ YTB 1
5
3
-2
9 629Напиши коментар
0 коментарa за Козият рог (1971)

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.