FilmiFen » Романтични » Romeo and Juliet / Ромео и Жулиета (1968) - Част 1

Romeo and Juliet / Ромео и Жулиета (1968) - Част 1

Гледай онлайн - Romeo and Juliet / Ромео и Жулиета (1968) - Част 1

Romeo and Juliet / Ромео и Жулиета (1968) - Част 1
HD 720
Година: 1968
Държава: Обединено кралство, Италия
Режисьор: Франко Дзефирели
В ролите: Оливия Хъси, Ленард Уайтинг, Джон Макенъри, Майкъл Йорк, Майло О’Ший, Наташ
Времетраене: 68 минути
Български дублаж: Не
Най-добрата екранизация на шекспировата драма, носеща както богатството на оригиналния текст, така и полъха на съвременната чувственост белязана от младежките бунтове от края на 60-те години. Завладяващата игра на избраните между хиляди актьори е поразяваща в своята всеотдайност и чистота.

Прецизната въстановка на епохата, великолепието на костюмите и чувствената музика (Нино Рота), пищния колорит на снимките и деликатната режисура, допринасят за непреходността на филма. Постановката на Дзефирели се е превърнала в образец на спойка между верност към драматургичния материал и съвременно звучене на кинотворбата, без да спекулира с вкусовете на публиката, или сляпо да робува на остаряла представа за интерпретиране на гениалния драматург.

Страхотна история. Но ако преразказвате великолепното Шекспирово произведение за двама влюбени, които умират преди да се успели да се насладят на чувствата си, то тогава от значение е кой се превъплъщава в Ромео и Жулиета. Режисьорът Ф.Дзефирели заслужава вечна слава, задето е ангажирал за ролите неизвестните тийейджъри Ленард Уайтинг и Оливия Хъси точно в момент, когато младостта им разцъфва. А те притежават и актьорски талант. И не вярвайте на тези, които казват, че не са плакали накрая.

Онлайн филми Романтични. Romeo and Juliet / Ромео и Жулиета (1968) - Част 1

Плейъри Помощ
default
6
6
0