FilmiFen » Фантастика » Планета бурь / Планетата на бурите (1961)

Планета бурь / Планетата на бурите (1961)

Гледай онлайн - Планета бурь / Планетата на бурите (1961)

Планета бурь / Планетата на бурите (1961)
SD 480
Година: 1962
Държава: СССР
Режисьор: Павел Клушанцев
В ролите: Владимир Емельянов, Геннадий Вернов, Георгий Жжeнов, Кюнна Игнатова, Юрий Саранцев, Георгий Тейх и др.
Времетраене: 82 минути
Български дублаж: Не
По мотиви на едноименната повест на Александър Казанцев. Към Венера се е отправила първата съветска експедиция, състояща се от три космически кораба. При подхода към планетата единият от корабите е унищожен от метеорит. Това обърква предварителния план,но екипажите на останалите два кораба, сред които и един американец със своя робот "Железния Джон", благополучно успяват да кацнат на Венера.

На орбита остава да ги чака единствената жена в еспедицията - Маша. Местата на кацане на двете групи космонавти са отдалечени на разстояние от над 30 километра едно от друго. Групите трябва да се съберат, за да се върнат заедно обратно на орбита...
Срещи с неизвестни за земната наука животни, мистериозни гласове и тайнствени следи от местни цивилизации, природни катаклизми - това са част от премеждията, с които ще се сблъскат на Планетата на бурите героите в този филм.

Филмът е създаден с повече от скромни технически възможности, но поразява с отличните си специални ефекти - начинът на изобразяване на света на друга планета не само не отстъпвал на холивудските филми от това време, но и съществено го превъзхождал. Филмът е бил закупен от 28 страни, а Стенли Кубрик и Джордж Лукас са признавали, че без него не биха видели бял свят нито "Космическа одисея", нито "Междузвездни войни". Не случайно "Планетата на бурите" влиза в учебните програми на американските киноучилища като пример за операторско майсторство.

Онлайн филми Фантастика. Планета бурь / Планетата на бурите (1961)

VOE STZ Трейлър
1
1
0
1 061Напиши коментар
0 коментарa за Планета бурь / Планетата на бурите (1961)

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.