FilmiFen » Филми драма » The Danish Girl / Момичето от Дания (2015) BG AUDIO

The Danish Girl / Момичето от Дания (2015) BG AUDIO

Гледай онлайн - The Danish Girl / Момичето от Дания (2015) BG AUDIO

The Danish Girl / Момичето от Дания (2015) BG AUDIO
SD 480
Година: 2015
Държава: Великобритания, Германия, САЩ
Режисьор: Том Хупър
В ролите: Алисия Викандер, Адриан Шилер, Себастиан Кох, Бен Уишоу, Матиас Шонартс, Амбър Хард, Еди Редмейн, Джейн Ейбрахам, Виктория Емсли
Времетраене: 119 минути
Български дублаж: Да
Базиран на бестселъра на Дейвид Еберсхоф, МОМИЧЕТО ОТ ДАНИЯ е забележителна любовна история, вдъхновена от живота на Лили Елбе и Герда Вегенер. В ролята на артистичната двойка влизат носителят на „Оскар” за ТЕОРИЯТА НА ВСИЧКО Еди Редмейн и Алисия Викандер, позната на българския киноман от режисьорския дебют на Алекс Гарланд EX MACHINA: БОГ ОТ МАШИНАТА.

Режисьор на лентата за една от първите трансджендър жени, които преминават хирургическа интервенция за промяна на пола, е носителят на „Оскар” Том Хупър (РЕЧТА НА КРАЛЯ), а сценарист е Лусинда Коксън. Бракът и работата на Лили Елбе, родена като Ейнар Вегенер, и Герда Вегенер се разгръщат на фона на преоткриването на Лили като жена.

В Копенхаген от началото на 20-те години на миналия век Ейнар Вегенер позира като жена за съпругата си - илюстраторът и артист Герда Вегенер. Портретите получават голяма популярност и вдъхновяват Герда да продължи серията, а Ейнар все повече осъзнава женската си природа и заживява като Лили Елбе.

Елбе е една от първите трансджендър жени, които се подлагат на серия операции за смяна на пола, като Герда я подкрепя по време на целия процес на промяна. В живота им влиза и приятелят от детството на Ейнар, Ханс (Матиас Шонартс), който заформя сложен любовен триъгълник с двойката.
The Danish Girl / Момичето от Дания (2015) BG AUDIO

Онлайн филми Филми драма. The Danish Girl / Момичето от Дания (2015) BG AUDIO

Плейъри Помощ
default
2
2
0
2 092