FilmiFen » Романтични » Brokeback Mountain / Планината Броукбек (2005)

Brokeback Mountain / Планината Броукбек (2005)

Гледай онлайн - Brokeback Mountain / Планината Броукбек (2005)

Brokeback Mountain / Планината Броукбек (2005)
SD 480
Година: 2005
Държава: САЩ
Режисьор: Анг Лий
В ролите: Хийт Леджър, Ан Хатауей, Джейк Джилънхол,, Мишел Уилямс, Ранди Куейд, Линда Карделини, Ана Фарис, Грейъм Бекъл, Скот Майкъл Кемпбъл и др.
Времетраене: 134 минути
Български дублаж: Не
Енис Дел Мар (Хийт Леджър) и Джак Туист (Джейк Гиленхол) са двама младежи, които искат да спечелят пари, за да си купят собствени ферми, за да са самостоятелни в живота. Те се срещат при Агире (Ранди Куейд), който ги наема да пазят овцете му през лятото високо в планината Броукбек. Изолираността и самотата ги сприятеляват отначало, а по късно чувствата им един към друг прерастват в бурна и всепоглъщата любов, забранена и порицавана от обществото.

След като се разделят те се женят, но почти машинално се отнасят към задълженията в семействата си. В продължение на 20 години въпреки че съзнават, че не могат да афишират любовта си, те продължават да се срещат под предлог, че отиват за риба в планината, в която някога са се запознали и работили...

Награди : "Оскар" за режисьор, адаптиран сценарий и музика; "Златен глобус" – за най-добър филм (драма), режисьор, музика и сценарий; МКФ, Венеция – "Златен лъв" (Анг Лий); БАФТА – за филм, поддържаща роля (Д. Гиленхол), адап. сценарий и награда "Дейвид Лийн" (Анг Лий); Награда на Чикагската филмова критика – за оператор и музика.
Brokeback Mountain / Планината Броукбек (2005)

Онлайн филми Романтични. Brokeback Mountain / Планината Броукбек (2005)

VOE STZ
19
9
-10
5 198Напиши коментар
0 коментарa за Brokeback Mountain / Планината Броукбек (2005)

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.