FilmiFen » Комедия » A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)

A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)

Гледай онлайн - A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)

A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)
SD 360
Жанр: Комедия
Година: 1935
Държава: САЩ
Режисьор: Сам Ууд
В ролите: Гроучо Маркс, Чико Маркс, Харпо Маркс, Кити Карлайл, Алън Джоунс, Маргарет Дюмон, Уолтър Улф Кинг, Зигфрид Руман и др.
Времетраене: 91 мин.
Български дублаж: Не
Покровителката на изкуствата мисис Клейпул възнамерява да плаща грандиозна сума на оперната звезда Ласпари – по 1000 долара на представление. Хей, може би затова й викат "гранд опера"! И "гранд комедия" също, с Граучо, Чико и Харпо, натъпкани в самостоятелна каюта на презокенския кораб, с гегове и незабравими лафове по всички палуби, много музика и две твърдо сварени яйца, моля – всичко това, заедно с провалянето интригите на Ласпари малко помощ за двама млади и влюбени (Кити Карлайл и Алан Джоунс). За да спасят операта, нашите герои първо трябва да я разрушат.

А преди това трябвада се промъкнат на кораба без билети, (но с бради), да разкъсат на парченца юридическите аргументи в в един договор, да извадят душата на важната мисис Клейпул (Маргарет Дюмон) и да отприщят такова веселие, че мнозина да определят този за най-хубавия им филм. Вижте, за да повярвате!

В "Една нощ в операта" братя Маркс дължат успеха си абсурдното си поведение. Във филма всичко е разбъркано, разрушена е нормалната логика. Говорящото кино дава възможност на братя Маркс да осъществяват триковете си и чрез словото. Граучо и Чико широко използват играта на думи, а Харпо продължава нямата бурлеска.

Онлайн филми Комедия. A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)

VOE STZ Трейлър
6,5
3
-3,5
3 115Напиши коментар
0 коментарa за A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.