FilmiFen » Комедия » 12 стульев / Дванайсетте стола (1971) Част 1

12 стульев / Дванайсетте стола (1971) Част 1

Гледай онлайн - 12 стульев / Дванайсетте стола (1971) Част 1

12 стульев / Дванайсетте стола (1971) Част 1
SD 360
Жанр: Комедия
Година: 1971
Държава: СССР
Режисьор: Леонид Гайдай
В ролите: Юрий Никулин, Арчил Гомиашвили, Сергей Филипов, Михаил Пуговкин, Наталия Крачковская, Наталия Воробьова, Нина Гребешкова, Гликерия Богданова-Чеснокова и др.
Времетраене: 151 мин.
Български дублаж: Не
“Ледът се пука, господа съдебни заседатели! Парадът ще командвам аз!”, отсича с апломб и с театрален жест Остап Бендер, нарекъл сам себе си Великия комбинатор. Парадът в СССР през 1927-а – 10 г. след Октомврийската революция, все пак командват комунистите на чело със Сталин. Жестоката реалност обаче не пречи на Остап да мечтае за по-красив живот, със страстни жени, самба и галещо слънце по плажовете на Рио де Жанейро.

Но за да стигне до там, трябва богатство. То е скрито в един от 12-те стола в отчуждената от новата власт къща на Иполит Матвеевич Воробянинов – бивш предводител на дворянството в Старгород и настоящ редови чиновник в сивия областен град Н. На смъртния си одър омразната му тъща мадам Петухова разкрива пред него тайната си – че е зашила своите брилянти в един от столовете, но после не успяла да ги прибере. Кой пръв ще се докопа до богатството?

Онлайн филми Комедия. 12 стульев / Дванайсетте стола (1971) Част 1

Плейъри Помощ
default
2.5
2
-0.5
Филми от други категории