FilmiFen » Ужаси » The Exorcism of Emily Rose / Екзорсизма на Емили Роуз (2005)

The Exorcism of Emily Rose / Екзорсизма на Емили Роуз (2005)

Гледай онлайн - The Exorcism of Emily Rose / Екзорсизма на Емили Роуз (2005)

The Exorcism of Emily Rose / Екзорсизма на Емили Роуз (2005)
SD 480
Жанр: Ужаси
Година: 2005
Държава: САЩ
Режисьор: Скот Дериксън
В ролите: Том Уилкинсън, Лора Лини, Кембъл Скот, Дженифър Карпентър, Колм Фиори, Хенри Черни, Джошуа Клоус, Кенет Уелш, Дънкан Фрейзър, Мери Бет Хърт, Стийв Арчър, Дейвид Бърнър и други
Времетраене: 122 минути
Български дублаж: Не
'Екзорсизмът на Емили Роуз' - стряскаща история по истински случай
Историята се случва през 1976 г. Тогава църквата официално обявява, че 18-годишно момиче, което учи в германски колеж, е обладано от зъл демон. Свещеникът, приложил екзорсизъм върху него, е обвинен в убийство.

'Екзорсизмът на Емили Роуз' е хорър продукция на Скот Дериксън ( 'Хелрейзър: Адът' ). Филмът на Дериксън противопоставя едни срещу други вярата и съмнението. Конфликтът между тях е в основата на лентата. 'Екзорсизмът на Емили Роуз' описва провокативна и стряскаща история, която трябва да бъде разказана на всяка цена.

Лора Лини ( 'Шоуто на Труман', 'Абсолютна власт', 'Реката на тайните' ) и Кембъл Скот ( 'Да умреш млад', 'Любовни квартири' ) са звездите в хорър продукцията. В лентата блести и Кенет Уелш ( 'Туин Пийкс', 'Убежище' ). Лора Лини играе неомъжена самотна адвокатка, която защитава свещеник, извършил смъртоносен екзорсизъм срещу млада жена.

Един от най-интересните факти около хоръра е, че 'Екзорсизмът на Емили Роуз' е филм, създаден по действителен случай Той е нискобюджетен, но интригуващата история го прави напълно конкурентен на останалите хитове, шестващи из американките киносалони. Неслучайно хорър лентата успя да оглави бокс офис класациите. 'Екзорсизмът на Емили Роуз' взе участие и в тазгодишния филмов фестивал в Торонто.
Историята се случва през 1976 г.

Тогава католическата църква официално обявява, че 18-годишно момиче, което учи в германски колеж, е обладано от зъл демон. Момичето умира, а свещеникът, приложил екзорсизъм върху него, е изправен пред съда и обвинен в убийство. Процесът се провежда в Бавария. Режисьорът Скот Дериксън се занимава със същността на екзорсизма и с това как той се интерпретира по различен начин от хората. Филмът продължава линията на хорърите, изследващи обладаването от зъл дух, започнала с класическия филм на ужасите 'Екзорсистът'.

Първоначално продукцията е озаглавена 'Екзорсизмът на Анелиз Мичъл' - така се казва 18-годишното момиче, умряло от екзорсизъм през 1976 г. в Бавария. Впоследствие заглавието е променено на 'Екзорсизмът на Емили Роуз', действието се прехвърля в Америка, а възрастта на момичето е променена на 22 години...
The Exorcism of Emily Rose / Екзорсизма на Емили Роуз (2005)

Онлайн филми Ужаси. The Exorcism of Emily Rose / Екзорсизма на Емили Роуз (2005)

Плейъри Помощ
default
42.5
42
-0.5
Филми от други категории