FilmiFen » Ужаси » The Texas Chain Saw Massacre / Тексаско клане (1974)

The Texas Chain Saw Massacre / Тексаско клане (1974)

Гледай онлайн - The Texas Chain Saw Massacre / Тексаско клане (1974)

The Texas Chain Saw Massacre / Тексаско клане (1974)
SD 360
Жанр: Ужаси
Година: 1974
Държава: САЩ
Режисьор: Тоби Хуупър
В ролите: Марилин Бърнс, Алън Данзигер, Уилям Вейл, Тери МакМин, Едуин Нийл, Джон Дъгън и др.
Времетраене: 83 мин.
Български дублаж: Не
Оригиналната версия на „Тексаското клане" (от 1974 г.) бе обявена за най-великата хорър лента на всички времена. Списание Total Film направи проучване сред водещи режисьори и актьори от бранша, чиято задача бе да определят своите фаворити.

Нискобюджетният филм дълги години е определян като пълна издънка, но в края на 90-те е разпространен на видео касети, а във Великобритания го пускат и по телевизията, което неимоверно спомага за култовия му статут. За него са гласували доайени в бранша като Джон Карпентър, Уес Крейвън и Джон Ландис.

В класацията гласа си дали и актьорите, изиграли култови персонажи като Фреди Крюгер (Робърт Енглунд), Джейсън Форхийз (Кейн Ходър), Кожената Маска (Гунар Хансен) и Пинхед (Дъг Брадли).

"Тексаското клане" притежава всички характеристики на класическия хорър - мрачна атмосфера, хвърчащи парчета месо, моторни резачки. При него камерата ни представя замъглена визия и едновременно с това се движи изключително агресивно, монтажът е брутален, звуковите и визуални ефекти ни потапят в специфична атмосфера и можеш да почувстваш как брадвата се забива в черепа на жертвата", казва Джейми Греъм, отговорен редактор на Total Film.

Творбата на Тоби Хуупър се базира на истинска случка - на петима американски младежи, станали жертви на семейство канибали, обитаващи разнебитена къща.

Онлайн филми Ужаси. The Texas Chain Saw Massacre / Тексаско клане (1974)

STZ VOE Трейлър
6
2
-4
2 794