FilmiFen » Документални » Nostradamus / Нострадамус (1994)

Nostradamus / Нострадамус (1994)

Гледай онлайн - Nostradamus / Нострадамус (1994)

Nostradamus / Нострадамус (1994)
SD 360
Година: 1994
Държава: Франция, Германия, Романия, Великобритания
Режисьор: Roger Christian
В ролите: Tche'ky Karyo, F. Murray Abraham, Rutger Hauer, Amanda Plummer, Julia Ormond, Assumpta Serna, Anthony Higgins, Diana Quick, Michael Gough, Maia Morgenstern, Magdalena Ritter и др.
Времетраене: 120 мин
Български дублаж: Не
Нострадамус (Nostradamus) е латинизираното име на Мишел дьо Нострадам (Michel de Nostredame), френски астролог, един от най-популярните пророци. Станал най-известен с труда си "Предсказания" (Les Propheties), първото издание на който излиза през 1555.

След публикуването на книгата, която рядко е отпечатвана след смъртта му и е била винаги много популярна в цял свят, Нострадамус се превръща почти в култ. Неговите любители, нямащи нищо общо с популярната преса, му преписвали предсказването на редица големи световни събития.

Обратното на което, повечето от академичните източници изброени долу, твърдят че връзката между четиристишията на Нострадамус и съответните събития са до голяма степен плод на грешна интерпретация или грешен превод (понякога преднамерени), или другояче казано са твърде оскъдни за да бъдат сметнати за доказателство за действителни пророчески сили.

Още повече, нито един от изброените източници не е успял да предостави доказателство, че някой е изтълкувал четиристишията на Нострадамус достатъчно ясно за да бъдат свързани с което и да било от бъдещите събитията.

Въпреки всичко интереса към творбите на тази бележита личност от френския Ренесанс е огромен, особено в медиите и популярната култура. Предсказанията в някой случай са асимилирани в резултат от налагащия се Библейски код, както и много други претендиращи за пророчески трудове.

Онлайн филми Документални. Nostradamus / Нострадамус (1994)

Плейъри Помощ
default
1
2
1