FilmiFen » Азиатски » Wing Chun / Уин Чун (1996)

Wing Chun / Уин Чун (1996)

Гледай онлайн - Wing Chun / Уин Чун (1996)

Wing Chun / Уин Чун (1996)
SD 480
Година: 1996
Държава: Hong Kong
Режисьор: Woo-ping Yuen
В ролите: Дони Йен, Michelle Yeoh, King-Tan Yuen, Catherine Hung Yan, Waise Lee и др.
Времетраене: 95 мин.
Български дублаж: Не
Етикети: Wing, Chun, Уин, Чун, 1996, Дони Йен
Този филм е готина история за неговата създателка - Им Уин Чун - красива девойка, която измисля най-смъртоносната и уникална бойна система в света - Уин Чун, Вин Чун, Уин Чун Кюн, Вин Чун Чуан са само нейните различни имена според езиците, на които се произнася. Една от легендите е, че след разрушаването на манастира Шао Лин оцеляват едва четирима майстори, сред които и една жена, която преподава на девойка - Уин Чун, само че девойката осъзнава, че бойните стилове на Шао Лин не са много за жени - те са тежки, с много движения и енергия, твърди.

Ето защо, тя създава бойна система, която да може да се ползва леко от жени, пък и не само от тях - къси прави удари, икономични стъпки, ползване силата на противника, боравене с "пеперудени ножове", а не с тояги и мечове... И още много, много... И всичко това - само за да избегне да се омъжи за човек, когото не обича. Гледайте този филм - той заслужава вашето внимание.

Вижте как Уин Чун пази себе си от мъже, а селцето си - от разбойници. Битките са невероятни, /обърнете внимание на тази, в която я предизвиква майсторът от школата "южен шаолин" и тя трябва да пази соевото сирене от него, както и на финалната битка с Летящото шимпанзе, което май не се бие в маймунски стил, за разлика от брат му, но не знам, вие ще прецените/, има много хумор, много екшън и романтика.

С участието на Michelle Yeoh, която последно гледахме във Fearless с Джет Ли, а преди това в Тигър и Дракон, Полицейска история 3 и още.
В другата главна роля е Дони Йен, няма смисъл май да изброявам всичките му роли само тази в Герой, и последната му в Dragon Tiger Gate.

Онлайн филми Азиатски. Wing Chun / Уин Чун (1996)

Плейъри Помощ
default
16.5
19
2.5