FilmiFen » Азиатски » Shaolin Intruders / Битката за Шаолин (1983)

Shaolin Intruders / Битката за Шаолин (1983)

Гледай онлайн - Shaolin Intruders / Битката за Шаолин (1983)

Shaolin Intruders / Битката за Шаолин (1983)
SD 240
Година: 1983
Държава: ХонгКонг
Режисьор: Chia Tang
В ролите: Fei Ai, Kwok Kuen Chan, Shen Chan, Ging Man Fung, Phillip Ko, Yuk Lau
Времетраене: 95 минути
Български дублаж: Не
Още един от незабравимите филми на Shaw Brothers. Трима приятели - авантюрист, комарджия и красива вещица живеят с ежедневните си грижи в малко градче, в подножието на Шаолин.Докато един ден не започват загадъчни убийства на членове от четири знатни семейства -Вятър, Тигър, Облак и Дракон. Водачите на тези семейства са се изправили в кървав двубой навремето срещу престъпна банда, наречена "Шестте демона от Гуан Донг". Бандата е разбита, всичките й членове би трябвало да са унищожени. Кой тогава върши убийсттвата? Убит е водачът на фамилията Тигър, ето защо, останалите трима търсят помощта на Лей Су, млад авантюрист, живеещ ден за ден, но от знатно семейство и майстор на стила Тай Дзи Цюан.

Той отказва, с мотива, че не иска да се набърква в конфликт, който не го засяга. И продължава да води досегашния си безгрижен живот. Докато един ден не убиват пред очите му водача на фамилията Вятър. Оръжието, използвано за тази цел се оказва златен нож, който е запазена марка на семейството на красивата му приятелка - Ичин Хуа, която е известна като капризна, сприхава и опасна майсторка на бойните изкуства. Подозрението пада върху нея и двамата оцелели водачи на Дракон и Облак съсредоточават отмъстителните си планове върху нея. Това подтиква Лей Су да се заеме с разследването, като включва в него приятелката си и най-добрия си приятел - заклетия комарджия Яо Ядао, който прекарва повече време на игралната маса, отколкото вкъщи.

Той също е майстор на "пияния меч"/което е разибирамо, тъй като нонстоп виси по разни вертепи и кръчми/ и тримата в съдружие представляват малка армия. Освен златния нож, който честно казано попада на местопрестъплението по случайност, тайнствените убийци оставят и други, много ясни следи, но и доста тревожни. Повечето жертви са убити чрез техника, наречена "Дланта на Шаолин", която се практикува изключително и само зад стените на манастира. Отпечатък от черна длан на гръдния кош и изпочупени кости около нея. Но какво ли общо имат благодушните монаси с кървавите убийства? Това ще се опитат да разберат тримата герои, предизвиквайки бойните умения на известния манастир. И дали всичко е така просто както изглежда? Този път - не.

Краят е доста неочакван, битките изобилстват, има хитроумни оръжия, красиви китайки, малко романтика, малко драма и поука. А тя е - внимавайте от кой ресторант си поръчвате китайско, там може да ви дебне опасност, муахахаа. Не, сериозно - това е един от добрите филми на студито.

Онлайн филми Азиатски. Shaolin Intruders / Битката за Шаолин (1983)

STZ VOE Трейлър
0
0
0
2 135