FilmiFen » Военни » Coriolanus / Кориолан (2011)

Coriolanus / Кориолан (2011)

Гледай онлайн - Coriolanus / Кориолан (2011)

Coriolanus / Кориолан (2011)
SD 480
Жанр: Военни
Година: 2011
Държава: Великобритания
Режисьор: Ralph Fiennes
В ролите: Джерард Бътлър, Ralph Fiennes, Brian Cox, Lubna Azabal, Ashraf Barhom, Zoran Cica, Milos Dabic, Nicolas Isia, Zoran Miljkovic, Marija Mogbolu
Времетраене: 01:57:57
Български дублаж: Не
За единайсетте години, в които Ралф Файнс триумфално превзема театралните сцени в Лондон и Ню Йорк като Кориолан, известният английски актьор е толкова привлечен от идеята да екранизира историческата пиеса от Шекспир, че в крайна сметка избира именно неяза дебютния си филм като режисьор.Като пренася в работата си по филма същата интелигентност и страст, която влага и пред камерата, Файнс рисува изключителен образ на пропъдения римски генерал, който се съюзява със заклетия си враг, за да отмъсти на града, който го отхвърля. Историята на Шекспир за съперничество, смутни времена и предателство в древен Рим представя войната като вечна човешка драма.

Напълно логично Файнс избира места в Европа, за да заснеме филма си, като включва в актьорския състав и голям брой истински сръбски войници. Съвременният пейзаж позволява на Файнс да вмъкне нещо характерно при отразяването на военни действия днес: средствата за масово осведомяване – често бойните сцени се прекъсват от коментар в информационния блок на новините.

За да пресъздаде както хаоса на бойното поле, така и вътрешния вопъл на главния герой, естественият избор на Файнс за оператор е Бари Акройд (Войната е опиат). В Кориолан Файнс и Акройд създават визуални ритми, които са едновременно динамични и хипнотични, с пъргаво снимане от ръка и смели близки планове. „Кориолан“ е велика трагедия и история за съблазънта на войната. Филмът е изключителен режисьорски дебют на един от най-великите класически актьори в света.

Онлайн филми Военни. Coriolanus / Кориолан (2011)

VOE STZ STSB Трейлър
7,5
3
-4,5
2 685Напиши коментар
0 коментарa за Coriolanus / Кориолан (2011)

Информация
Логни, или се регистрирай за да напишеш коментар.