FilmiFen » Документални » The Real Face Of Jesus / Истинското лице на Исус (2010)

The Real Face Of Jesus / Истинското лице на Исус (2010)

Гледай онлайн - The Real Face Of Jesus / Истинското лице на Исус (2010)

The Real Face Of Jesus / Истинското лице на Исус (2010)
HD 720
Година: 2010
Държава: САЩ
Режисьор: Трей Нелсън
Времетраене: 88 минути
Български дублаж: Не
Благодарение на 3D технология, британските учени са успели да пресъздадат лицето на Исус Христос. Снимките са направени на основата на Торинската плащеница. Плащеницата представлява бяло ленено платно и носи отпечатъците на тяло на мъж. Вярващите християни по света са убедени, че това тяло е на самия Исус. Върху ценното платно са останали следи както от мъртво тяло, така и от контузии и рани по ръцете, краката, гърба и главата.

Дори се забелязва, че човекът е носел на главата си трънен венец. Всичко това е доказателство, поне за вярващите, че тялото е на Христос. Преди няколко години обаче, американската художничка Лилиан Шуорц след внимателно изследване на лицето, запечатано върху плащеницата, с помощта на компютърен скенер, стига до извода, че тялото не е на Божия син, а на Леонардо да Винчи. Великият учен е използвал новаторска фотографска техника и оставил върху савана своите отпечатъци. Тази теория, както и много други подобни, са отричани.

Работата по проекта за 3D лика на Христос е продължила близо 1 година и за това време учените са премахнали кръвта от тъканите и въз основа на това са създали компютърното изображение.
Ръководителят на 3D графиката в студио „Макбет” – Рей Даунинг, твърди, че най-после можем да видим истинския лик на Исус. Според него полученият образ няма нищо общо с ренесансовия му лик, който е широко разпространен. Той казва, че кожата на Исус е била смугла, а ръстът му бил 173 см.
А спорът за автентичността на Торинската плащеница се води между учените от години. Едни твърдят, че тя наистина е от времето на Христос, докато според други е фалшификат, датиращ от Средновековието.

Онлайн филми Документални. The Real Face Of Jesus / Истинското лице на Исус (2010)

Плейъри Помощ
default
2
1
-1
5 310
Филми от други категории