FilmiFen » Филми драма » Casablanca / Казабланка (1942)

Casablanca / Казабланка (1942)

Гледай онлайн - Casablanca / Казабланка (1942)

Casablanca / Казабланка (1942)
SD 480
Година: 1942
Държава: САЩ
Режисьор: Майкъл Къртис
В ролите: Хъмфри Богарт, Ингрид Бергман, Пол Хенрийд, Клод Рейнс, Конрад Вейт, Сидни Грийнстрийт, Петер Лоре, С. З. Сакал, Маделин Лебльо, Дули Уилсън, Джой Пейдж, Джон Куалън, Леонид Кинскей, Кърт Боис, Енрике Акоста и др.
Времетраене: 103 мин.
Български дублаж: Не
Град, в който се влиза лесно, но е много по-трудно да се напусне. Особено, ако името ви е в нацисткия списък на най-търсените.

И начело на този списък е лидера на чешката съпротива Виктор Ласло (Пол Хенрайд), чиято единствена надежда е Рик Рейн (Хъмфри Богарт), който не желае да рискува главата си зарадзи никого, особено за съпругата на Виктор, Лиза (Ингрид Бегрман), в която е бил влюбен и тя е разбила сърцето му.

Затова, когато Лиза предлага себе си в замяна на безопасното измъкване на Виктор от страната, огорченият Рик е принуден да решава, кое е по-важно - личното му щастие или животите на тези, които остават.

Носител на три награди Оскар, включително и Най-добър филм, "Казабаланка" е сред най-популярните и любими американски филми.. Носител на три награди Оскар, включително и най-добър филм, Казабланка е „един от най-любимите и популярни филми на всички времена" (The Motion Pictures Guide).

Онлайн филми Филми драма. Casablanca / Казабланка (1942)

Плейъри Помощ
default
3
3
0
Филми от други категории