FilmiFen » Български » Сбогом, приятели! (1970)

Сбогом, приятели! (1970)

Гледай онлайн - Сбогом, приятели! (1970)

Сбогом, приятели! (1970)
SD 240
Година: 1970
Държава: България
Режисьор: Борислав Шаралиев, Сценарист: Атанас Ценев, Оператор: Атанас Тасев
В ролите: Владимир Смирнов, Младен Младенов, Таня Масалитинова, Николай Бинев, Галина Шаралиева, Лидия Вълкова, Виолета Донева, Емил Стефанов, Лъчезар Стоянов, Климент Денчев, Данко Данев, Виолета Павлова, Иван Кутевски, Нина Арнаудова, Николай Андонов
Времетраене: 93 мин
Български дублаж: Да
Според един руски сайт за изкуство този филм е изпълнен със свеж въздух, светлина и с палав и ласкав пролетен вятър. Въпреки че филмът е черно-бял, ти се струва, че във всеки момент екранът може да се озари от ослепителен слънчев лъч и да остане само лазура на безкрайно високото небе, листата на дърветата по булевардите да засияят в искрящо зелено, от фонтаните в градинките да избликнат потоци във всички цветове на дъгата.

Младият учител Боев тъкмо е завършил обучението си и за пръв път става класен ръководител. И веднага се изправя пред трудните отношения с учениците си - те са близки по възраст с него, близки в своите "залитания", в прямотата, в яростното нежелание да приемат за даденост изградените "правила на играта". Той скоро става любимец на всички.

И все пак Боев не е от поколението на учениците си, той има някакъв житесйки опит, макар и малък. Това го кара с течение на времето да промени възгледите си под влиянието на директора на училището - човек, който обича работата си, но не разбира младия учител.

Онлайн филми Български. Сбогом, приятели! (1970)

Плейъри Помощ
default
14.5
13
-1.5
Филми от други категории