FilmiFen » Документални » Winged Migration / Миграцията на птиците (2001)

Winged Migration / Миграцията на птиците (2001)

Гледай онлайн - Winged Migration / Миграцията на птиците (2001)

Winged Migration / Миграцията на птиците (2001)
SD 360
Година: 2001
Държава: Франция, Италия, Германия, Испания, Швейцария
Режисьор: Жак Перен
Времетраене: 98 минути
Български дублаж: Не
Това е един сензационен филм - зрелище, дотолкова завладяващо, че никакви специални ефекти не биха могли да предадат невъобразимата реалност на случващото се - едно пътешествие около света за час и половина, което представя една година от живота.

Историята на прелетните птици - извършвайки опасни прелитания (понякога от няколко хиляди километра), преодолявайки високи планински хребети, пресичайки бездънни океани и нажежени пустини във всякакви атмосферни условия, те са водени от естествения стремеж да оцелеят.

Всеки път, когато в северното полукълбо настъпва пролет, те отлитат към арктическите брегове, на които са се родили. По странен природен закон, те могат да се размножават само на тези брегове. Някои летят денонощно без почивка, а други на малки прелитания, достигайки целта си с огромни усилия. Операторската работа е наистина уникална - за първи път в историята на киното птиците са заснети непосредствено по време на полет.

За да бъде запечатана сезонната им миграция, снимачната техника е максимално осъвършенствана и са разработени свръхлеки летателни апарати, с възможност да летят със скоростта и на височината на птиците. Над филма са работили около 500 човека от различни страни в продължение на 3 години...

Миграцията на птиците означава онези милиони птици, които изпълват небето на планетата ни според сезонните ритми. Кои са те? Къде отиват? Честотата на техните пътешествия, точността на прелетните маршрути, разстоянието до тяхната крайна цел са загадка за учените и източник на вдъхновение за поетите.

Тези толкова нежни и деликатни създания са изложени на всякакви опасности: борят се с лошото време, облитат безграничните океани, надмогват планинските препятствия и се сблъскват с всякакъв род хищници. Да не говорим за глобалното замърсяване на околната среда, причинено от човека…

Този филм ще ви понесе над безброй светове чрез едно уникално пътешествие във въздуха. Ще откриете гледната точка на птиците - една безспирно движеща се планета, с нечувани опияняващи звуци и зашеметяващи гледки. Ще станете участници в най-страхотния небесен балет, който някога сте виждали!

Онлайн филми Документални. Winged Migration / Миграцията на птиците (2001)

Плейъри Помощ
default
5
3
-2