Филми

Реклама

Стани фен

» » The Texas Chain Saw Massacre / Тексаско клане (1974)
  
Оригиналната версия на „Тексаското клане" (от 1974 г.) бе обявена за най-великата хорър лента на всички времена. Списание Total Film направи проучване сред водещи режисьори и актьори от бранша, чиято задача бе да определят своите фаворити.
Нискобюджетният филм дълги години е определян като пълна издънка, но в края на 90-те е разпространен на видео касети, а във Великобритания го пускат и по телевизията, което неимоверно спомага за култовия му статут. За него са гласували доайени в бранша като Джон Карпентър, Уес Крейвън и Джон Ландис.
В класацията гласа си дали и актьорите, изиграли култови персонажи като Фреди Крюгер (Робърт Енглунд), Джейсън Форхийз (Кейн Ходър), Кожената Маска (Гунар Хансен) и Пинхед (Дъг Брадли).

"Тексаското клане" притежава всички характеристики на класическия хорър - мрачна атмосфера, хвърчащи парчета месо, моторни резачки. При него камерата ни представя замъглена визия и едновременно с това се движи изключително агресивно, монтажът е брутален, звуковите и визуални ефекти ни потапят в специфична атмосфера и можеш да почувстваш как брадвата се забива в черепа на жертвата", казва Джейми Греъм, отговорен редактор на Total Film.

The Texas Chain Saw Massacre / Тексаско клане (1974)

Творбата на Тоби Хуупър се базира на истинска случка - на петима американски младежи, станали жертви на семейство канибали, обитаващи разнебитена къща.

  Етикети: Texas, Chain, Saw, Massacre, Тексаско, клане, 1974
За да гледате трябва да сте логнати в социалната мрежа WWW.VK.COM. Може да се логнете в мрежата им и чрез Facebook. Кликнете на "ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН" и филмът ще се зареди на нова страница.
Рано или късно, филмовите чудовища се изправят едно срещу друго. През 40-те Universal събра на екрана Франкенщайн, Човекът-Вълк и Дракула в “Къщата на Франкенщайн”. През...
Убиецът не се ражда убиец, той се създава! На 20-ти август 1973 г. полицията получава сигнал да провери отдалечената фермерска къща на Томас Хюит, бивш главен кожар в...
Биологическо оръжие, разработено от американското правителство, с цел да бъде създаден перфектният войник, е изпуснато от контрол и заразява малкото източноевропейско...
По безлюдните улици на планинско село отекват стъпките на горския. Тук са останали да живеят само десетина души. Всички други са се преселили в града, привлечени от...Гласувайте за FilmiFen