Филми

Реклама

Стани фен

{k_links}

» » Yuregine Sor /Ask Your Heart / Питай сърцето (2010)
  
Любовна история от ХІХ век, бурна като водите на Черно море, край което живеят героите й. За тях двамата бъдещето има смисъл само ако са заедно.
Ако не, животът е безсмислен. Но пред любовта им се изправя бариера, не по-малка от самата нея – мястото и времето, в което живеят. Мустафа е таен християнин, макар че всички, дори и любимата му Есма, го мислят за мюсюлманин.
История за една дръзка любов от Черноморието..... Преди един век по тези земи двама влюбени написаха за любовта си, в облаците.
Единственото което направиха е , че се влюбиха, но изведнъж се превърнаха в легенда. Възможно ли е сърцата им да понесат скритите тайни и вярата им ? Дали мостовете които ги събраха могат да издържат натиска им. Пречките са толкова големи колкото голяма е любовта им. Любовта е да поставяш под въпрос вярата , а вярата е да поставяш под въпрос любовта.
Попитай сърцето си е създаден по действителен случай. Населението по Източното Черноморие (предимно понтийци с гръцки имена, по късно в началото на 20 век преселили се в Централна и Северна Гърция) е изправено пред религиозна дискриминация векове наред , двете вери - християнската и мюсюлманската са разделени от огромна пропаст.Двама млади крият любовта си високо над облаците до момента когато те биват разпръснати и тайна скрита от векове излиза на бял свят.
Силен, на моменти драматичен филм, показва реалността такава каквато е била тогава , силно напомняща за днешната действителност в някои краища на България , но уникалния сюжет на сценариста показва толерантността на някои прослойки в обществото към другата вяра , както и солидарността на същите тези от същата общност към съседи и приятели.

Yuregine Sor /Ask Your Heart / Питай сърцето (2010)

Режисьор : Юсуф Курченли
В ролите : Туба Бююкюстюн, Кенан Ече, Хакан Ератик и др.
Държава : Турция
Година : 2010
Времетраене : 113 мин.

  Етикети: Yuregine, Sor, Ask, Your, Heart, Питай, сърцето, 2010
За да гледате трябва да сте логнати в социалната мрежа WWW.VK.COM. Може да се логнете в мрежата им и чрез Facebook. Кликнете на "ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН" и филмът ще се зареди на нова страница.
Носителят на Оскар® Рон Хауърд (Красив ум) е режисьор на екшън приключението „В сърцето на морето," базирано по бестселъра на Натаниел Филбрик, който описва драматичното...
Филмът е трогателна история за един необикновен герой, който превъзмогва трудностите, за да спечели отново любовта на живота си. Ризван Кхан (Shahrukh Khan като...
Певецът и автор на песни Дани (Kent Moran) от Ню Йорк се влюбва в богатото глухо момиче Ариана "Сам" (Alexia Rasmussen) от Гринуич, Кънектикът, което не може да чуе...
История по действителен случай за двама приятели, шампиони по стрелба на Югославия. Във войната в Босна те ще се окажат един срещу друг: сърбинът Спавко ще обучава...Гласувайте за FilmiFen