FilmiFen » Филми драма » The Remains of the Day / Остатъкът от деня (1993)

The Remains of the Day / Остатъкът от деня (1993)

Гледай онлайн - The Remains of the Day / Остатъкът от деня (1993)

The Remains of the Day / Остатъкът от деня (1993)
SD 480
Година: 1993
Държава: САЩ, Великобритания
Режисьор: Джеймс Айвъри
В ролите: Антъни Хопкинс, Ема Томпсън, Джеймс Фокс, Кристъфър Рийв, Хю Грант и др.
Времетраене: 134 минути
Български дублаж: Не
Един от най-добрите филми на 90-те години! След успеха на “Имението “Хауърдс Енд”, носителите на Оскар Антъни Хопкинс и Ема Томпсън отново работят с тандема Исмаил Мърчант - Джеймс Айвъри в тази необикновена и завладяваща история за сляпата преданост и подтиснатата любов. Хопкинс играе Стивънс - перфектния английски иконом: идеал, издигнат от него до фанатични висоти.

Той предано служи на своя господар - Лорд Дарлингтън, величествено изигран от Джеймс Фокс. Дарлингтън, като повечето британски аристократи от 30-те години на нашия век, е подлъган от нацистите в опитите си да посредничи между тях и британското правителство.

Томпсън играе домоуправителката на имението, г-ца Кентън - одухотворена, волева жена, която следи с нарастващ ужас всичко, което се случва пред очите й. Въпреки нейните опасения, постепенно тя и Стивънс се влюбват - любов, от която и двамата се опитват да се въздържат в яростна борба с предразсъдъците си.

Филм с чудесна актьорска игра (включително и от поддържащите актьори, сред които се открояват Кристофър Рийв и не много популярният тогава Хю Грант), ОСТАТЪКЪТ ОТ ДЕНЯ безспорно е един от шедьоврите на десетилетието.

Онлайн филми Филми драма. The Remains of the Day / Остатъкът от деня (1993)

Плейъри Помощ
default
6
6
0
Филми от други категории
Рейтинг 0.5
SD 360
Рейтинг 1
SD 480